|
|
|
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
azmodan Strieborný užívateľ....

Založený: 29.08.2007 Príspevky: 7925
|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 8:17 pm Predmet: Katalyzatory su von co teraz? |
|
|
Caute chlapi mam taku otazku..
Mam na aute vybrate obidva katalyzatory, a nepaci sa mi ten zvuk..moc to reve a ja chcem aby mal ten 6valec krasny zamatovy chod ako ma mat...
Jedna moznost je kupit katalyzatory 2x no nasiel som najlacnejsie riesenie za cca 5000Sk a aj to neviem ci tam budu pasovat...
Moja otazka znie ci je mozne nejakym inym sposobom utisit vyfuk, kedze v obaloch pre katalyzatory to teraz rezonuje a ako som pisal dost reve..
Bolo mi poradene ich vyhodit a nahradit rovnou trubkou ...Pomoze to? Pripadne ine riesenie? Diky  _________________ "Selhání není velmi často okolnost, je to čirá volba" |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kajo Opelclub Member - Zlatý užívateľ...

Založený: 09.05.2008 Príspevky: 2732 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 8:18 pm Predmet: |
|
|
Aké máš auto azmo? _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Viktor Strieborný užívateľ....

Založený: 03.02.2008 Príspevky: 621 Bydlisko: V.Horeš, okr. TV
|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 8:39 pm Predmet: |
|
|
prázdne hrnce dosť rezonujú viem to z mojho kadetta ja mám kat tiež tak ale keď to nahradíš rovnou trubkou a stredový/koncový tlmič je ešte OK tak by to nemalo vôbec revať možno pri vyšších otáčkach trochu agresívnejší prejav _________________ Kadett E 1.6 |
|
| Návrat hore |
|
 |
langdon2 Site Admin, Opelclub Member

Založený: 16.01.2008 Príspevky: 15179 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 8:43 pm Predmet: |
|
|
Z vlastnych skusenosti viem, ze ked chyba kat, a da sa iba rovna trubka, tak to reve dost aj ked mas iba Corsu 1.2 16V
Takze neviem....Tomas, z nejakej buranej Audiny by si tam nevedel zohnat za par €? _________________ Opel Astra G 1.4 16V 1999 langdon special edition
Opel Corsa B 1.2 16V 1999 langdon special edition 2
moja Astrula: http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=13243
diagnostika Nitra a okolie - www.langdon2.salem.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 8:46 pm Predmet: |
|
|
Chcu za to nekrestanske peniaze, kontaktoval som 4 inzeraty s buranymi 2.8/2.6 V6 a ked si chlapik zapytal 2000Sk za jeden katalyzator (ktory bol mimochodom povodny a auto malo na nom nabehane cez 300 000km) tak som povedal, ze dakujem
keby som tam dal trubky neznelo by to ako straight pipes?
http://www.youtube.com/watch?v=bSrYVjkqrUM&feature=related
moc sa mi to nepaci tiez to dost reve...
vidim to tak, ze budem musiet kupit katy  _________________ "Selhání není velmi často okolnost, je to čirá volba" |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 8:59 pm Predmet: |
|
|
...kúp športové. Mám na Omege síce iba jeden vymenený, druhý je orig., ale prevedenie športového je veľmi kvalitné, keď budem pod autom, odfotím _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:03 pm Predmet: |
|
|
a to su ake sportove??? mne sa jedna o co najtissi zvuk chcem pocut motor nie vyfuk  _________________ "Selhání není velmi často okolnost, je to čirá volba" |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:03 pm Predmet: |
|
|
to straight pipes znamená že od zvodov len rovná trubka po koniec, s tým revom mám takú skúsenosť že som počul kamošov kadett 1,6ku čo nemá kat už z výroby (zlaté 80.te roky ) a mal nový sériový stredový tlmič a vobec to nerevalo malo to taký príjemný zvuk pri jazde so zatvorenými oknami som takmer nepočul motor/výfuk keď mu naložil tak pri 3000 to už malo zvuk to hej ale čo už 22ročné auto, ale pritom moje auto dosť reve keď mu šlapnem ja ja to prisudzujem tomu prázdnemu katu, ale veď môžeš skúsiť dať tam rúrky miesto katu nevyjde ťa to veľa a keď "nesadne" zvuk tak môžeš zháňať katy _________________ Kadett E 1.6
Naposledy upravil Viktor dňa Po Jún 29, 2009 9:04 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:04 pm Predmet: |
|
|
vela to nevyjde, len zase ide mi o to aby som sa s tym zbytocne neserinkal a ked to bude hotove, zistim ze je to stale strasne )) uvidim no )) _________________ "Selhání není velmi často okolnost, je to čirá volba" |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:05 pm Predmet: |
|
|
šak to len keď nemáš čo robiť tak len tak z nudy pozváraš  _________________ Kadett E 1.6 |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:07 pm Predmet: |
|
|
jasne, ja bezne z nudy zvaram
este nejake napady? zatial tu mame 2 moznosti rovna trubka - lacne a vysledok nejasny
katy - drahe a vysledok skoro zelany )) _________________ "Selhání není velmi často okolnost, je to čirá volba" |
|
| Návrat hore |
|
 |
langdon2 Site Admin, Opelclub Member

Založený: 16.01.2008 Príspevky: 15179 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:10 pm Predmet: |
|
|
| azmodan Napísal: |
a to su ake sportove??? mne sa jedna o co najtissi zvuk chcem pocut motor nie vyfuk  |
Presne tak....TO je spravny nazor.A pretoto to nemam rad vselijake tie Ramusy.... _________________ Opel Astra G 1.4 16V 1999 langdon special edition
Opel Corsa B 1.2 16V 1999 langdon special edition 2
moja Astrula: http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=13243
diagnostika Nitra a okolie - www.langdon2.salem.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jún 29, 2009 9:13 pm Predmet: |
|
|
Športové katy sa od bežných líšia vyššou priepustnosťou, ale nie je to rúra, takže protitlak ostáva.
Hlučnosť je nižšia ako u bežných katov, pretože majú hrubší plášť, často dvojitý, nehrdzavejúci.
Majú optimálnejší tvar pre prúdenie plynov, nie je tam taký veľký skok, ale postupný nábeh.
Cena je trochu vyššia, než u bežných replík. _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
rony11 Pravidelný užívateľ...

Založený: 10.07.2007 Príspevky: 74 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: St Júl 01, 2009 10:25 pm Predmet: |
|
|
| Nečítal som to dokonca, ale ja som kúpil tiež auto s už vykochaným katom, bez strdového tlmiča a sériovým zadkom. Zvuk bol lákadlo na policajtov. Kúpil som namiesto katu športový uni rezonátor, kamarát mi podaroval stredový tlmič a dozadu som kúpil uni REMUS dvoj koncovka. Výsledok je SUPER. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Júl 01, 2009 10:29 pm Predmet: |
|
|
 |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Júl 01, 2009 10:45 pm Predmet: |
|
|
| rony11 Napísal: |
| Nečítal som to dokonca, ale ja som kúpil tiež auto s už vykochaným katom, bez strdového tlmiča a sériovým zadkom. Zvuk bol lákadlo na policajtov. Kúpil som namiesto katu športový uni rezonátor, kamarát mi podaroval stredový tlmič a dozadu som kúpil uni REMUS dvoj koncovka. Výsledok je SUPER. |
a keby si to prečítal do konca tak by si vedel že autor témy chce mať čo najtichší výfukový systém, a to asi s rezonátorom a remus tlmičom nebude _________________ Kadett E 1.6 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Komo Strieborný užívateľ....

Založený: 19.03.2007 Príspevky: 1453 Bydlisko: Komjatna [RK]
|
Zaslal: Št Júl 02, 2009 2:57 am Predmet: |
|
|
Aleno kupit co najlacnejsie univerzalne katalyzatory a prevarit uchyty. _________________ VeCe Z18XE
VeA C20NE - ex |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Júl 02, 2009 7:31 am Predmet: |
|
|
ked mam seriovy vyfuk a namiesto katalyzatorov dam rezonatory a nic ine nezmenim ako sa zmeni celkovy zvuk? Bude to viac revat , alebo to bude take iste? Predpokladam, ze to bude revat z toho vyplyva, ze pre mna jedine riesenie je kupit katalyzatory ..
No pozeral som, ze vsetky univerzalne su rovne a moje su ohnute...  _________________ "Selhání není velmi často okolnost, je to čirá volba" |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Júl 02, 2009 9:13 pm Predmet: |
|
|
| Mne to revalo ako besne, ako keby bol deravý. zvuk sa mi zmenil po inšť. rezonátora, o polovicu to utíchlo. ja som to pochopil. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Komo Strieborný užívateľ....

Založený: 19.03.2007 Príspevky: 1453 Bydlisko: Komjatna [RK]
|
Zaslal: Pi Júl 03, 2009 1:41 am Predmet: |
|
|
Len tak, mimochodom...tie stare si vyberal lebo su uz odidene? _________________ VeCe Z18XE
VeA C20NE - ex |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|