Vstrekovanie vodíka, váš názor
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Co sa tyka polemiky, tak este jedna taka malickost.
Ak by mal clovek tento system, kt. by zral dajme tomu 9 amper a ratame s tym, ze jazdi na Slovensku s dennym svietenim, tak tych 9 amper vyraba pre vodikovy system "zadarmo" lebo nemusi svietit stretavackami.
Jasne, tato "vyhoda" odpada v noci, ale tak ci tak, ak odlahcis elektriku na ukor vodikoveho systemu, moze to mat opodstatnenie.
Ak by mal clovek tento system, kt. by zral dajme tomu 9 amper a ratame s tym, ze jazdi na Slovensku s dennym svietenim, tak tych 9 amper vyraba pre vodikovy system "zadarmo" lebo nemusi svietit stretavackami.
Jasne, tato "vyhoda" odpada v noci, ale tak ci tak, ak odlahcis elektriku na ukor vodikoveho systemu, moze to mat opodstatnenie.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
To stále nerieši problém s energetickou bilanciou.
Vodíkový systém viac berie ako dáva, zjednodušene povedané.
Je úplne jedno, či niekde inde ušetríš trochu energie.
Ešte by som pochopil, keby ho chlapci mali zapojený na separátny aku, ktorý by si doma vždy dobili. Alebo ešte lepšie niekde načierno pri Tescu alebo pri mekáči, kde sú zásuvky pre kosačky apod.
Ibaže pri 25A by im taký bežný aku vdržal možno hodinu.
Vodíkový systém viac berie ako dáva, zjednodušene povedané.
Je úplne jedno, či niekde inde ušetríš trochu energie.
Ešte by som pochopil, keby ho chlapci mali zapojený na separátny aku, ktorý by si doma vždy dobili. Alebo ešte lepšie niekde načierno pri Tescu alebo pri mekáči, kde sú zásuvky pre kosačky apod.
Ibaže pri 25A by im taký bežný aku vdržal možno hodinu.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Prečítal som to celé, zaujímavé.
Vychádza mi z toho, že jedine v spojení s TEG to má (možno) nejaký zmysel.
Práca pojednáva, aj keď veľmi stručne, aj o problematike homologizácie a celkovo je napísaná k veci.
Malé nepresnosti typu "destilovaná voda je v podstate nevodivá" sa dajú preglgnúť, no veľmi mi tam chýba test zariadenia v reálnych podmienkach.
Vychádza mi z toho, že jedine v spojení s TEG to má (možno) nejaký zmysel.
Práca pojednáva, aj keď veľmi stručne, aj o problematike homologizácie a celkovo je napísaná k veci.
Malé nepresnosti typu "destilovaná voda je v podstate nevodivá" sa dajú preglgnúť, no veľmi mi tam chýba test zariadenia v reálnych podmienkach.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád