čerpadlo motora

Moderátori: dulo, buci_vectra

klifton007
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2007, 23:10
Auto: !! Zmeň si model auta !!

čerpadlo motora

Príspevok od používateľa klifton007 »

zdravím opláci ...... prosim o radu , lebo už neviem čo s tým,
asi pred týždnom som chcel vonku asi desiatej večer naštartovať auto a síce toto chytilo na prvykrát , ale p opár sekundách skapalo...potom som musel viacej krát pretočiť a chytilo až na druhý alebo tretí krát.....myslel som si že mi zamrzla nafta ....prišiel som domov ....auto dal do garáže a ráno znova, chytilo na prvýkrát a potom skapalo....chovalo sa to ako keby padala nafta.....v soboru ma to úplne nechalo na parkovisku v meste.....nechcelo ráno vôbec chytiť ....musel som ho roztiahnuť .....znovu som ho dal do garáže a znovu sa opakovalo to isté, lenže pre zmenu auto som už nenaštartoval vôbec.....postupne som zistil, že systém nie je zavzdušnený, všetko som riadne skontroloval.....skontroloval som aj žhavič, tie su tiež v poriadku.....prekvapil ma jeden čudný zvku pri čerpadle....ked som zapol klúč .....tak pri čerpadle stále niečo rapkalo ako ked spína relé....zistil som že to je elektromagnetický ventil na čerpadle.....ale ked som odpojil konektor od čidla teploty vdoy( dvojpinový) tak to prestalo .......skúšal som aj napriamo naštartovať, tak že som odpojil hadice od filtra a spätnú od čerpadla a tieto som ponoril do fliaš s naftou , čerpadlo si naftu tahalo, ale ked som potom povolil trubky od čerpadla k tryskám, tak v nich nafta nebola......elektromagnetický ventil nedá naftu......skúsil som aj ventil odpojiť a napojiť ho napriamo a vtedy naftu čerpadlo dávalo, avšak motor aj tak nenaskočil......následne som zistil, že konektor, ktorý je pripojený na čerpadle vôbec nemá elektrinu......
Prosím o radu čo s tým može byť.
Vectra B - 2.0 DI 16V (1997) motor X20DTL - ex
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Problem by mohol byt s RJ na cerpadle dost casto byva problem prave v nej.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
klifton007
Nový užívateľ
Nový užívateľ

vdaka za za radu , a dá sa to nejako opraviť, alebo len vymeniť a koľko to vlastne stojí?......je to taká hnedá krabička na čerpadle do ktorej ide napájaci konktor? z nej idú kablé k el.magnetickemu ventilu a ešte k nejakej súčiastke, ktorá je medzi vývodmi na trubky
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Da sa to vymenit bez demontaze cerpadla robi to konkretne aj TEO tel. kontakt tu urcite niekde na neho najdes :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
klifton007
Nový užívateľ
Nový užívateľ

vdaka, tel. číslo na Tea som už našiel , zajtra mu budem volať....snád niečo poriešim
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

0903757534 mozes aj dnes
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Salamander
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11

:)

Príspevok od používateľa Salamander »

Mam zrejme ten isty problem. V pondelok mi do toho este prisla aj exnuta baterka:):):) takze musim na to postupne:)Idem menit kvoli tomu najprv naftovy a vzduchovy filter, prepadove hadice a tesnenie pod vekom ventilov a potom ti teo volam ak sa nic nezmeni:)
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
klifton007
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Zdravím všetkých
auto dostalo rozum, skontroloval som všetko čo sa len skontrolovať dalo, všetký káble, poistky , palivove hadice a trubky , proste všetko čo ma súvis s čerpadlom , pre istotu som kupil aj novu baterku (Banner) lebo tá stará už slabo točila , (aj tak som sa chystal novú kúpiť) a autičko znovu funguje tak ako má, ale čo tomu mohlo byť to netušim......dva týždne ma to hnevalo.....dnes som bol na diagnostike a všetko je OK.........akurát sa mi ešte zdá akoby niekde slzilo čerpadlo.....možno je to aj tým, že bola okolo neho vytečená nafta ked som dával trubky a hadice dolu......ved uvidim ako sa to bude dalej správať.....zatial ide v pohode a štartuje na prvý raz
Salamander
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

:) tak to mas stastie:)
takze s tym kablom,resp. konektorom ku cerpadlu si v zasade nepotreboval nic robit???ved nemal prud, nie?
a co poistky? vymienal si nieco z nich?

Menil si palivovy, vzduchovy filter?
Menil si hadice do cerpadla?

Lebo ak si nic nemenil( okrem baterie) a zrazu vsetko zacalo ist,tak to potom silny RESPECT :)
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

tak ako pani uz jazdime? :lol:
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
Salamander
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

jazdime:)
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

:lol: tesime sa
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
bezKo

Podobny problem s X20DTL

Príspevok od používateľa bezKo »

Zdravim vas vsetkych
Mam Astru-G motor X20Dtl a mam podobny problem ako pani nado mnou. V skratke vam ho popisem:

Zacalo to tym ze ked sa ochladilo tak mi rano nechcelo nastartovat auto. Len kaslalo a z vyfuku isiel (aspon nejaky) dym. Auto som pripojil na kable a skusal nastartovat no nic. Napatie nekleslo pod 10,5 V takze ventil otvaralo. Bateria tiez dobra. Potom som skusil zmerat ohmetrom zhavice a zistil som, ze su 3 zo styroch prerusene. Rozhodol som sa ich vymenit ale zrovna tie tri poskodene som aj zalomil. Nasledovala demontaz hlavy a odvrtanie zhavicov. To mi uz robil chlapik v takom malom domacom servise. Po zlozeni hlavy s novym tesnenim a srobami mi nahodil nove zhavice a skusili sme nastartovat. Nic sa nedailo. Auto len tocilo a nedymilo. Takze bola zavzdusnena sustava. Odvzdusnili sme ju roztiahnutim a auto potom chytalo na prvy sup. Spravil som testovaciu jazdu a prehrial motor. Hlava tesni, nikde nic netecie akurat okolo jedneho zhavica mierne vyfukuje dym. Je tam poskodena tesniaca ploska. Potom po vypnuti motora startovalo uplne paradne.

Na druhy den rano ma vsak cakalo prekvapenie s tym, ze som vobec nenastartoval. Rovnaky problem. Zavzdusnena sustava. Nasledovalo roztiahnutie a na dalsi den to iste.
Odvtedy vobec nestartuje a nedokaze chytit ani pri dlhom toceni.
Momentalne mam auto v garazi a rozoberam a kontrolujem palivove vedenie. Zacal som prepadovymi hadickami, ktore su podla mna uplne neposkodene bez prasklin a podobnych veci.

Potom som odpojil hadicku od filtra smerom k cerpadlu a napojil na nadobu s naftou. Smerom od cerpadla do nadoby isli bublinky. Po ustaleni ked uz nesli ziadne bublinky som tocil motorom a asi po 15 sekundach zacal trocha kaslat a z vyfuku isiel dym ale nenaskocil. To som skusal az kym nezdochla bateria.

Vsetko som znova zlozil dokopy a roztiahol auto. Motor naskocil sice nie hned ale predsa. Trocha som ho jazdou prehrial a vyskusal som to iste (odpojit palivovu hadicku z filtra do cerpadla a nadpojit ju do nadoby s naftou. Motor sice hned naskocil ale po 5 sekundach zdochol a zaroven vypustil obrovsku bublinu do nadoby tak, ze vysplechla nafta.

Zase som vsetko zlozil tak ako ma byt a skusil nastartovat. Motor bol este teply naskocil asi po 10 sekundach a isiel normalne.

Viete mi prosim poradit na co sa mam este zamerat ?
Predpokaldam ze sa mi nejakym sposobom zavzdusnuje sustava. Tento problem som pred demontazou hlavy nemal.

Vdaka za kazdu radu
tony
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Mar 2008, 19:37

Príspevok od používateľa tony »

namontuj medzi cerpadlo a filter pumpicku,340sk.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

podla mna sa tam dodzubali tie vysokotlake cesty od cerpadla k tryskam.
nie su tam jednorazove tesnenia ???
bezKo

Tie vysokotlake cesty od cerpadla k motoru som pozeral. Su to len kovove trubky, ktore su nadpojene k motoru pomocou takeho kuzelovitej priruby a dotahuju sa maticou. Medzi nimi nie je ziadne tesnenie. Tesni to len kov na kov pomocou toho kuzela. Ale je pravda, ze pri demontazi hlavy to mal servisak odpojene.

Vcera som skusil nastartovat, chytilo to na prvy sup ale po 2 sekundach motor zhasol a viac uz nechytal. Napada ma ina vec a sice ci by to nemohli byt tie tesnenia okolo trysiek. Pretoze som si vcera vsimol, ze mi z prepadovych trubiek vyteka hneda nafta pravdepodobne mixovana s motorovym olejom. Na ceskom fore som cital, ze to je zle a treba vymenit tesnenia.
Ako by to ale ovplyvnovalo chod cerpadla? A preco to nevadi ked je motor uz nastartovany napr. ropztiahnutim?
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

pri starte su tazsie podmienky na vznietenie nafty ako pri behu. preto auto moze rozumne ist, hoci tazko startuje - ak nieco nie je v poriadku
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Jún 2007, 23:33

Príspevok od používateľa jura »

poskodene tesniace kruzky medzi vstrekovacou traverzou a vstrekovacou tryskou nachadzaju sa pod vačku
http://pokec.azet.sk/jura1511?show=foto ... l=12411907
Vectra B 2.0 DTI 16v 74kw r.v.1998 X20DTH
bezKo

Diky za foto
vcera som vytiahol jednu traverzu na skusku. Vyzera tak isto (lebo mam Astru-G X20dtl, nie Vectru) a videl som tam aj nieco podobne ako na fotke pod vackou. Problem je v tom, ze sa bojim dat dole vackovy hriadel tak aby som nenarobil viacej skody ako uzitku. Je to velky problem ? Skusali ste to niekto ?

Este jedna otazka na tie prepady. Naozaj pojde po vymene tesniacich kruzkov z prepadovej hadicky iba cista nafta? Nedostava sa tam nejakym sposobom aj olej, ktorym sa maze piest?
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Vacku nieje potrebne davat von, nafta musi byt cista bez oleja :wink:
Mám Opel
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"